Image Alt
  /    /  IoT proizvodi
Pametna rješenja - IoT

IoT proizvodi

IoT Konektivnost / Uvezivanje

Implementacijom velikog broja komunikacijskih sistema zasnovanih na različitim tehnologijama konstantno usvajamo znanja iz novih oblasti. Svoje iskustvo primjenjujemo na polje IoT komunikacijskih tehnologija sa ciljem ponude optimalnih IoT komunikacijskih rješenja.

Komunikacija je osnovni stub svakog IoT ekosistema. Jedan od značajnijih zadataka prilikom dizajniranja IoT ekosistema je pravilan odabir tehnologija za uvezivanje pri prijenosu podataka.

IoT ekosistemi su kompleksne tvorevine te zahtjevaju komunikacijska rješenja po principu “case-by-case”.

IoT obrada podataka i aplikativnost

Kao firma sa dugogodišnjim iskustvom u “mission-critical” procesima u stanju smo razviti i ponuditi aplikativna IoT rješenja na različitim platformama i pri tome zadovoljiti sve moderne kriterije.

Usvajanje odgovarajuće arhitekture za obradu kontinuirano proizvedenih podataka u velikim razmjerama i mogućnost klijentima da reaguju na podatke čim se generišu ne samo da uveliko umanjuje operativnu složenost i troškove, već pomaže i u savladavanju udaljenosti između elemenata sistema koje se prirodno javljaju.

Našim IoT aplikacijama omogućavamo obradu zakašnjelih i “out-of-order” podataka učinkovito prilikom loših vremenskih uslova, loše povezivosti ili nedostatku mrežne pokrivenosti.

IoT Hardver

U sklopu IoT ekosistema nudimo hardverska rješenja u skladu sa pojedinačnim potrebama od kojih su neka i iz vlastite produkcije.

Bitan element svakog IoT ekosistema je hardver.  IoT hardver obuhvata širok raspon uređaja kao što su: uređaji za prijenos i usmjeravanje podataka, prijemnici, kontroleri, senzori, aktuatori i drugi uređaji. Navedeni uređaji  omogućavaju ključne funkcije  kao što su: digitalizacija informacija, prenos podataka, aktiviranje sistema, sigurnost, te druge funkcionalnosti specifične za konkretne slučajeve.

Pametna rješenja / Smart City

Naša Smart City rješenja se mogu implementirati kroz pojedinačne “use-caseove” (Smart Parking, Smart Lighting, Smart Waste, Smart Building, Vehicle management i drugi) ili kao integralno rješenje za pametne gradove kojima gradske uprave imaju uvid u aktuelnu problematiku koja se tiče normalnog funkcionisanja savremenog grada. Integralni uvid u funkcionisanje grada omogućava pravovremeno i pametno djelovanje u cilju optimizacije resursa čime je moguće ostvariti velike uštede.

Smart City je rješenje koje obuhvata primjenu različitih komunikacijskih tehnologija za prikupljanje najvažnijih podataka iz sfere gradskog života i upravljanja gradskom resursima, a za cilj ima poboljšanje kvaliteta života u gradovima.

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Raspolažemo stručnim osobljem

Svojim naprednim rješenjima idemo u korak s vremenom , osluškujemo potrebe klijenata

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz oblasti IT

Zašto izabrati nas?