Image Alt
  /  O nama
Generalni direktor MIBO Komunikacije

Digitalna transformacija

“Bilo je sunčano jutro ranih 90ih, bez ijednog oblaka, kada sam krenuo po svoju diplomu Pravnog fakulteta. Jasno se sjećam koliko sam bio nestrpljiv – jedva sam čekao da se ukrcam na brod zvani Pravosuđe.  Trebalo mi je godinu dana rada na sudu da shvatim da se nešto veliko dešava izvan mog broda. Odjednom su se svi razgovori razvijali oko mobilnih komunikacija koje su tada bile na začetku i ja sam bio dovoljno hrabar da iskoristim priliku i napustim sigurnu pravnu karijeru. Odlučio sam da zajašem prvi veliki talas u industriji koja je, u samo jednoj deceniji, postavljala standard za standardom.

Kako sam stekao iskustvo, surfer u meni nikako nije želio propustiti drugi veliki talas koji se približavao – Internet. Internet mi je pokazao svoj enormni potencijal i proširio vidike do nezamislivih granica.

Od tog prvog koraka u svijet mobilnih komunikacija prije par decenija, pa sve do Internet ludila, radio sam na poziciji glavnog izvršioca u raznim kompanijama, kako malim tako i velikim, domaćim i stranim. Sve vrijeme sam uživao aktivno učestvujući u razvoju biznisa naših klijenata i partnera.

I evo me danas, s ponosom vodim jedan od najboljih timova IT stručnjaka u BiH, kompaniju koja je u skoro 25 godina postojanja doživjela mnoge uspješne implementacije sofisticiranih IT sistema i solucija. I da, moje kolege u kompaniji i ja već počinjemo jahati sljedeći veliki talas.

Ako želite da se zbližite s novim tehnologijama i  novim poslovnim procesima kao što su IoT, Big Data, Cyber Security i digitalna transformacija pozivamo vas, naše klijente i partnere da nam se pridružite. Stvarajmo budućnost zajedno!”

Marko Boštjančič,
Generalni direktor

O nama

MIBO Komunikacije

MIBO Komunikacije je kompanija koja je aktivno gradila današnje tržište telekomunikacija i informacionih tehnologija kako BiH, tako i regiona.

Sa poslovanjem smo počeli 1996. godine, a danas predstavljamo jednog od vodećih sistemskih integratora tj. kompanija specijalizovanih za najsloženija rješenja i usluge upotrebe digitalnih tehnologija na tržištu.

Kombinacija stručnosti, iskustva, znanja, vještina, te saradnja sa velikom mrežom naših partnera, osiguravaju vrhunska rješenja, proizvode i usluge koje nudimo kao i zadovoljstvo naših klijenata.

Rast i razvoj naše kompanije, zaposlenih i klijenata nastojimo unaprijediti kroz naše poslovanje, shodno tome poslujemo pod sloganom:

“KREIRAJTE SVOJU BUDUĆNOST”.

Prisutni smo u svim sferama poslovnog društva, od ideje do realizacije preko 20 godina. Kroz taj period, kontinuiranog rada i poboljšavanja, stekli smo zavidan poslovni ugled, reputaciju i imidž, te smo prepoznatljiv i cijenjen partner među svim klijentima, partnerima i društvu u cijelini.

MIBO

Naša vizija i misija

Naša vizija je da se kroz inovativnost stalno fokusiramo na potrebe, očekivanja i zahtjeve svih naših postojećih, potencijalnih i budućih korisnika informaciono- komunikacionih rješenja. Naša kompanija posluje pod sloganom: „KREIRAJTE SVOJU BUDUĆNOST“, te shodno tome kreiramo budućnost u oblasti informaciono- komunikacionih tehnologija kreirajući dodatne vrijednosti i poslovnu uspješnost našim klijentima, partnerima, zaposlenima i društvu u cjelini.

Naša želja je da budemo pouzdan partner i lider u regionu koji razvija i kreira rješenja bazirana na najsavremenijim svjetskim tehničko-tehnološkim rješenjima i trendovima.

Nastojimo svim postojećim i novim klijentima kroz razvoj, primjenu i integraciju najnaprednijih informaciono-komunikacionih poslovnih rješenja omogućiti razvoj i ispunjenje poslovnih ciljeva.

U cilju ispunjenja naše misije:

nudimo kompletna rješenja krajnjim kupcima: analize, projekte, implementacije komunikacionih mreža, isporuke opreme u skladu sa potrebama kupaca, tehničku obuku kupaca, administriranje i održavanje mreže/infrastrukture;

fokusiramo se na inovativne, multifunkcionalne proizvode i najnovije tehnologije po ekonomski pristupačnim cijenama;

integrišemo kompleksne mreže i rješenja;

pažljivo biramo strateške partnere i podržavamo kompatibilne proizvode;

ispunjavamo zahtjeve kupaca uključujući obuku i podršku;

okupljamo najiskusnije i visoko obrazovano osoblje;

gradimo stimulativno okruženje kako bi se zaposleni i dalje usavršavali.

Ključne vrijednosti

Ključne vrijednosti
1
2
3

Timski rad

Zajedno smo jedinstveni. Držimo se visokih standarda.

Strast

Ponosni smo na naša postignuća i sa strašću kreiramo našu budućnost.

Zaposleni

Zaposleni su naša snaga.

1
2
3

Rast

Posvećeni smo uspjehu naših klijenata i ponosni smo na njihova postignuća.

Integritet

Radimo požrtvovano i dobro jer smo svjesni svoje odgovornosti.

Povjerenje

Najbolji odnosi temelje se na međusobnom povjerenju i poštovanju.

MIBO

Kvalitet - Standardi poslovanja

Sa ciljem kontinuiranog poboljšanja, stručne potvrde kvaliteta i naše stručnosti, implementirali i certificirali smo zahtjeve međunarodnih standarda za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i sistem za upravljanje sigurnošću informacija ISO/IEC 27001:2013, koji su certificirani kod certifikacijskog tijela Bureau Veritas.

Na nivou organizacionih jedinica (laboratorij) implementirali i akreditirali smo zahtjeve standarda za kompetentnost pri izvođenju specifičnih poslova kontrole BAS EN ISO/IEC 17020 kod Instituta za akreditiranje BiH – BATA-e, a također za obavljanje ovih poslova posjedujemo i relevantna zakonska ovlaštenja izdata od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH.

Certifikati za usklađenost po ISO standardima