Image Alt
  /    /  Savjetovanje u vezi sa Cloud infrastrukturom i servisima
IT Poslovanje

Savjetovanje u vezi sa Cloud infrastrukturom i servisima

Cloud migracije

Naši eksperti posjeduju znanje i iskustvo pri izvršavanju migracija servisa i poslovnih aplikacija u cloud okruženje, te kompanijama koje planiraju migraciju u cloud okruženje možemo ponuditi usluge izvršavanja i/ili podrške prije, u toku i nakon izvršene migracije.

Usluge procjene potreba za Cloud rješenjem

Raspolažemo znanjem i iskustvom pri izvršavanju migracije servisa i poslovnih aplikacija u cloud okruženje. Onim korisnicima koji tek razmišljaju o migraciji svojih servisa u cloud okruženje, nudimo usluge analize poslovnih procesa,  servisa i aplikacija sa ocjenama mogućnosti i funkcionalne opravdanosti migracije u cloud okruženje, izradu finansijske analize operacije migracije u cloud okruženje, kao i izradu detaljnih planova za brzu i uspješnu migraciju bez prekida u radu poslovnih procesa.

Usluga implementacije Cloud rješenja

Uspostavom Cloud servisa smanjujemo složenost integrirajući multi-cloud okruženja na jednoj platformi, poboljšavajući DevOps kroz automatizaciju, povećavamo operativnu učinkovitost i smanjujemo vrijeme implementacije usluga.

Na tržištu postoje tri tipa cloud servisa: SaaS, PaaS, IaaS. SaaS predstavlja sve aplikacije za koje korisnici plaćaju pretplatu i njima upravlja treća strana. Korisnici nisu odgovorni za održavanje ili upravljanje tim softverom. Sa PaaS-om korisnici imaju framework na kojem mogu razvijati aplikacije, ali nisu odgovorni za upravljanje serverom ili infrastrukturom. IaaS je najfleksibilniji cloud servis jer omogućava iznajmljivanje hardvera tako da korisnici imaju potpunu kontrolu nad aplikacijama.

Upravljanje Multi-Vendor Cloud i IT rješenjima

Posjedujemo znanja iz oblasti instalacije hardvera, umrežavanja, upravljanja storage-om i podrške drugoj fizičkoj opremi, neophodnim za upravljanje lokalnom infrastrukturom.

Na strani softvera ključno je kreiranje, testiranje, upravljanje performansama, sigurnost i automatizacija procesa. Pri dodavanju cloud platformi u lokalno okruženje, IT-u je također potrebna stručnost u hibridnoj integraciji i upravljanju, kao i migraciji i prenosivosti. Nužno je  ispitivanje mogućnosti resursa koje imaju u odnosu na ono što će implementirati u budućnosti kako bi mogli procijeniti najbolje mogućnosti plasmana na temelju troškova, performansi, usklađenosti i sigurnosti.

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Prisutni smo na tržištu više od 20 godina

Raspolažemo stručnim osobljem

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz IT oblasti

Zašto izabrati nas?