Image Alt
  /    /  Cloud servisi
IT Poslovanje

Cloud servisi

Consulting

Planiranje transformacije poslovanja kroz edukaciju o primjeni novih tehnologija. Promjena kulture korisnika Consulting uslugama u sferi digitalizacije poslovanja. Projektovanje i priprema modernizacije poslovanja kroz primjenu novih tehnologija baziranih na Cloud rješenjima. Raspolažemo znanjem i iskustvom pri izvršavanju migracije servisa i poslovnih aplikacija u cloud okruženje. Onim korisnicima koji tek razmišljaju o migraciji svojih servisa u cloud okruženje, nudimo usluge analize poslovnih procesa,  servisa i aplikacija sa ocjenama mogućnosti i funkcionalne opravdanosti migracije u cloud okruženje, izradu finansijske analize operacije migracije u cloud okruženje, kao i izradu detaljnih planova za brzu i uspješnu migraciju bez prekida u radu poslovnih procesa.

Migracije

Uspostava Cloud servisa koji odgovaraju potrebama poslovnih procesa kroz primjenu suvremenih tehnoloških dostignuća Cloud platforme. Integracija infrastrukture u cloud, Multi-Cloud, hybrid-cloud okruženja. Planiranje i migracija on-prem/legacy sistema i servisa u Cloud okruženje. Naši eksperti posjeduju znanje i iskustvo pri izvršavanju migracija servisa i poslovnih aplikacija u cloud okruženje, te kompanijama koje planiraju migraciju u cloud okruženje možemo ponuditi usluge izvršavanja i/ili podrške prije, u toku i nakon izvršene migracije.

Integracije

Uspostavom Cloud servisa smanjujemo složenost integrirajući multi-cloud okruženja na jednoj platformi, poboljšavajući DevOps kroz automatizaciju, povećavamo operativnu učinkovitost i smanjujemo vrijeme implementacije usluga.

Cloud integracijom povezujemo različite cloud usluge i aplikacije kako bismo stvorili cjelovito rješenje za korisnike. Ovo povezivanje omogućava korisnicima da efikasnije i učinkovitije koriste različite cloud usluge, stvarajući tako integriranu i sinhroniziranu cloud infrastrukturu. Moguće su mnoge vrste cloud integracija,  i to integracija softvera kao usluge (SaaS), platformi kao usluga (PaaS) i infrastruktura kao usluga (IaaS), pri čemu može biti jednosmjerna ili dvosmjerna u zavisnosti od potreba korisnika. Cloud integracija pruža povezivanje sa ciljem automatiziranog upravljanja podacima o klijentima i poslovnim  procesima, može poboljšati sigurnost podataka, smanjuje troškove, omogućava brzo i jednostavno skaliranje bez potrebe za stvaranjem novih infrastruktura i plaćanja dodatnih troškova.

Održavanje

Posjedujemo znanja iz oblasti instalacije hardvera, umrežavanja, upravljanja storage-om i podrške drugoj fizičkoj opremi, neophodnim za upravljanje lokalnom infrastrukturom.

Ako želite da se fokusirate svom osnovnom poslu trebate povjeriti poslove podrške u korištenju i održavanju sistema subjektu od povjerenja. Podršku pruža posvećeni tim stručnjaka koji poznaje sisteme i poslovne procese korisnika. Pratimo najnovije trendove i izdanja čime osiguravamo da je sistem kod korisnika potpuno funkcionalan i ažuran čime sistem predstavlja konkurentnu prednost korisnika. Podrška može biti realizovana na lokaciji korisnika ili u našoj kompaniji. Obim podrške je podjeljen u više nivoa SLA i može biti po pozivu, podršla tokom radnog vremena pa do 24/7.

Naš stručni tim ima 25 godina iskustva u domeni implementacije složenih IT projekata sa najvišim poslovnim standardima. Imamo preko 50 uspješnih implementacija kod raznih korisnika, u raznim industrijama i javnom sektoru, obuhvatajući planiranje kompletnog procesa migracije, projektovanje, instalaciju, end-to-end integraciju, održavanje i migraciju sa on-prem, cloud ili hibridnim rješenjima.

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Prisutni smo na tržištu više od 20 godina

Raspolažemo stručnim osobljem

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz IT oblasti

Zašto izabrati nas?