Image Alt
  /    /  Kolaboracijska rješenja / Objedinjene komunikacije
IT / Cloud rješenja

Kolaboracijska rješenja / Objedinjene komunikacije

Kolaboracijskim rješenjima omogućavamo našim klijentima komuniciranje na brz, siguran i efikasan način.

U cilju boljeg poslovanja nudimo alate neophodne za komunikaciju u organizaciji, kao što su IP telefonija za glasovno pozivanje, web i video konferencije, govornu poštu, mobilnost, dijeljenje radne površine, razmjenu trenutnih poruka, prisutnost i još mnogo toga.

Rješenja objedinjene komunikacije (UC) pružaju integraciju ovih alata, uz besprijekorna iskustva klijenta koja pomažu efikasnijem kolektivnom radu neovisno o mjestu, vremenu i uređaju.

Objedinjene komunikacije uključuju: kontrolu poziva, prisutnost, konferencije, brzo slanje kratkih poruka, objedinjene poruke,upravljanje dokumentima i mobilnost.

Kolaboracijska rješenja su dostupna u obliku instalacije na lokaciji klijenta (on-prem), rješenja hostovanih od strane partnera ili kao usluga (UCaaS) od pružatelja usluga Cloud-a.

Telefonski sistem

Shodno želji naših klijenata za uvezivanje više lokacija unutar jedne kompanije u jedinstven sistem implementiramo VoIP telefonski sistem.  Svojim rješenjima poboljšavamo nivo komunikacije, smanjujemo troškove komunikacije i održavanja sistema, a također realizujemo redundance sistema po lokacijama.

VoIP sistemi omogućavaju nezavisnost od same lokacije, što znači da je komunikacija moguća sa bilo kojeg mjesta gdje postoji odgovarajuća internet konekcija. Za komunikaciju se koriste odgovarajući SW ili HW klijenti.

Konferencije (audio, web i video)

Rješenjima namjenjenim za audio, video i web konferenciju obezbjeđujemo sigurnu i nesmetanu komunikaciju našim klijentima sa njihovim kolegama i partnerima neovisno o lokaciji na kojoj se i jedni i drugi nalaze.

Audiokonferencija je vrsta telefonskog poziva u kojem osoba koja započinje poziv želi kontaktirati više od jedne osobe i obratno.

Videokonferencijski sistemi

Videokonferencije postaju sve važnije za poslovanje naših klijenata. Korištenje videokonferencije spajamo naše klijente sa njihovim kolegama i partnerima te pomažemo u izgradnji povjerenja i brzini donošenja odluka.

Videokonferencije omogućavaju rad sa bilo kojeg mjesta, komunikaciju sa saradnicima širom svijeta kao i pohađanje online treninga putem videa. Korištenjem pametnih telefona, tableta i laptopa vrlo je jednostavno uspostaviti video konferenciju s ljudima u bilo koje vrijeme i bilo gdje.

Webinari

U svrhu dijeljenja informacija, držanja govora ili podučavanja u stvarnom vremenu na daljinu i uz istu kvalitetu kao da se sve održava u učionici nudimo realizaciju webinara.

Autor materijala za webinar pored emitovanja sadržaja određenoj ciljnoj grupi putem interneta, ima priliku organizovati diskusiju sa učesnicima o određenim pitanjima.  Webinar predstavlja  seminar u online formi koji se održava putem interneta.

Elektronska pošta

Uspostavom SMTP protokola operacionalizujemo prenos elektronskih poruka putem interneta.

Za prenos poruka od mail servera do računara klijenta koriste se dvije vrste protokola IMAP i POP.

Elektronska pošta predstavlja mrežni servis koji omogućava slanje i primanje poruka raznovrsnog sadržaja. Ime predstavlja analogiju tradicionalnoj pošti, pri čemu poštansko sanduče zamjenjuju serveri, na kojima se e-pošta čuva dok je klijent ne preuzme.

Intranet

Intranetom osiguravamo pohranjivanje i dijeljenje elektronskih poslovnih dokumenata, kao i kreiranje kolaboracijskog okruženja. Intranet predstavlja računarsku mrežu koja koristi tehnologiju internetskog protokola za razmjenu informacija ili računarske usluge unutar organizacije.

Sistem upravljanja dokumentima

Naši klijenti uz pomoć sistema za pohranjivanje i upravljanje podacima imaju kontrolu nad svojim važnim poslovnim dokumentima. Sistem čini niz računarskih programa koji se koriste za pohranjivanje i upravljanje elektronskom dokumentacijom.

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Raspolažemo stručnim osobljem

Svojim naprednim rješenjima idemo u korak s vremenom, osluškujemo potrebe klijenata

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz IT oblasti

Zašto izabrati nas?