Image Alt
  /    /  Infrastrukturna rješenja
IT / Cloud rješenja

Infrastrukturna rješenja

Serveri

Nudimo servere opremljene najnovijim Intel® Xeon® skalabilnim procesorima i dizajnirane tako da pružaju visoku dostupnost, pouzdanost i otpornost na više nivoa, čime je obezbjeđen integritet sistema. Kombinuju odlične performanse bilo da se radi o Blade serverima, Rack serverima ili Tower serverima.

Pohrana i arhiviranje podataka

Arhiviranjem podataka omogućavamo klijentima učinkovito snimanje, indeksiranje, skladištenje, upravljanje, preuzimanje, selekciju strukturiranih i nestrukturiranih podataka kako bi zadovoljili svoje potrebe. Naša rješenja pružaju besprijekoran pristup arhivskom sadržaju iz e-pošte, datoteke i Microsoft SharePoint. U konačnici pomažemo kompanijama da smanje IT troškove, operativne troškove i troškove rada, kao i da ispune potrebe korporativnog upravljanja i regulatorne potrebe.

Virtualizacija

Veću IT fleksibilnost, skalabilnost i smanjenje troškova postižemo implementacijom procesa virtualizacije.

Virtualizacijom omogućavamo veću mobilnost radnog opterećenja, povećane performanse, raspoloživost resursa i  automatizirane operacije.

Klijentima koji se odluče za naše rješenje dodatno obezbjeđujemo povećanu IT produktivnost, efikasnost, okretnost i odziv, veći kontinuitet poslovanja i oporavak od katastrofa, pojednostavljeno upravljanje centrom podataka kao i dostupnost istinskog softversko definisanog informacionog centra.

Nudimo rješenja za sljedeće tipove virtualizacije: Server Virtualization, Network Virtualization i Desktop Virtualization.

Hiperkonvergentna rješenja

IT kompanijama koje u svome radu teže ka modernizaciji projekata u svojim data centrima, hiperkonvergencijom pružamo agilnost javne cloud infrastrukture sa potpunom kontrolom fizičkih resursa u vlastitom data centru. Svojim klijentima nudimo integrisane uređaje kao hiperkonvergentna rješenja kao i software-only uređaje.

Hiperkonvergentna rješenja čine međusobno povezani i djeljeni storage, compute i mrežnih resursi sa ciljem smanjenja kompleksnosti data centara i povećanja njihove skalabilnosti kao i povećanja iskorištenja kojim se funkcionalnosti objedinjuju u jedan sistem.

Upotrebom software-only infrastrukture klijentu je dozvoljeno korištenje vlastitih compute, storage i mrežnih resursa koje ima na raspolaganju i koji mogu biti proizvedeni od različitih vendora.

Upravljanje i nadzor IT infrastrukture

Upotrebom različitih alata za nadzor IT sistema, omogućavamo našim klijentima centralizovano praćenje svih komponenti sistema u realnom vremenu. Vršimo nadzor dostupnosti i performansi mrežnih i serverskih resursa, aplikacija korištenih od strane klijenata te svih tipova baza podataka.

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Raspolažemo stručnim osobljem

Svojim naprednim rješenjima idemo u korak s vremenom, osluškujemo potrebe klijenata

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz IT oblasti

Zašto izabrati nas?