Image Alt
  /    /  Savjetovanje u vezi s IT infrastrukturom i servisima
IT Poslovanje

Savjetovanje u vezi s IT infrastrukturom i servisima

Pomažemo klijentima u planiranju, dizajniranju i implementaciji najbolje IT infrastrukture. Primjenjujemo istestirane tehnologije visokih performansi i kvaliteta iz spektra prenosa podataka, prenosa glasa, sigurnosti, audio i video zapisa, te obuhvatamo sisteme za distribuciju bazirane na optičkim, bakarnim i bežičnim tehnologijama.

Naše usluge obuhvataju ispitivanje kompetentnosti infrastrukture zahtjevima poslovanja, efikasnosti i isplativosti postojeće konfiguracije, testiranje politika informacijske sigurnosti i mjera zaštite podataka te provjeru zastarjelih ili suvišnih komponenti i mogućnosti poboljšanja. Nudimo izvedbu projekta IT analize i savjetovanja o budućim odlukama. Rezultat analize je dokument koji će menadžmentu pružiti pregled IT-ja u kompaniji i uz pismene prijedloge stvara osnovu za buduće odlučivanje.

Tokom provođenja procesa pružamo i napredne servise ovisno o potrebi klijenta kao što su: IT Audit & Synchronization of IT audit data, IT Budget development, Konsultacije dizajna mrežne infrastrukture ( LAN, WAN & Wireless), dizajn Data Centra (Server, Storage & Network Devices), IP Surveillance, Team induction, Contact management, Project Management i Application and Hardware Support.

Naše analize uključuju:

  • pregled informatičke infrastrukture, osoblja, troškova, usluga, procesa;
  • snimanje i tumačenje korisničkog iskustva;
  • priprema tehničkog i poslovnog kataloga usluga;
  • upoređivanje nivoa zrelosti IT infrastrukture u odnosu na industriju s projektnim prijedlozima za prelazak na višu razinu zrelosti;
  • savjetovanje u kreiranju SLA i OLA dokumenata, skrbništva i vlasništva nad uslugama;
  • analiza i prijedlog obnove menadžmenta IT resursa, obnove servisnih centara;
  • pomoć u pripremi sistema za upravljanje informacijama i sigurnosti (SVVI);
  • prijedlozi za nadogradnju radi optimizacije područja sa najvećim poslovnim učinkom.

Informacije su od presudne važnosti u svakoj organizaciji, bilo da se radi o istraživanju i razvoju, IT-u, obrazovanju, zdravstvu, ugostiteljstvu, poduzetništvu ili državnom sektoru. Za efikasno upravljanje informacijama potrebna nam je efikasna IT infrastruktura

Zašto izabrati nas?

1
2
3

Prisutni smo na tržištu više od 20 godina

Raspolažemo stručnim osobljem

Specijalizovani smo za najsloženija rješenja iz IT oblasti

Zašto izabrati nas?