Image Alt
  /  News   /  Uspješno obavljeno nadzorno i ocjenjivanje u svrhu proširenja područja akreditacije prema BAS EN ISO/IEC 17020

Uspješno obavljeno nadzorno i ocjenjivanje u svrhu proširenja područja akreditacije prema BAS EN ISO/IEC 17020

U proteklom periodu obavljeno je redovno nadzorno ocjenjivanje, našeg Inspekcijskog tijela (Laboratorija za verifikaciju mjerila), tokom koga je obavljeno i ocjenjivanje radi proširenja akreditacije prema standardu BAS EN ISO/IEC 17020. Ocjenjivanje je obavljeno od strane Instituta za akreditiranje BiH.  

Kao rezultat ocjenjivanja, Institut za akreditiranje BiH je potvrdio status akreditacije, našu kompetentnost i kontinuirano proširenje znanja, te odobrio proširenje akreditacije na metodu inspekcije mjerila brzine na principu Dopplerovog efekta.

Kako je akreditacija jedini priznati način dokazivanja kompetentnosti i sticanja potpunog povjerenja u kvalitet i rezultate, time je uspjeh našeg Inspekcijskog tijela (Laboratorija za verifikaciju mjerila) i veći, obzirom da smo održavanjem i proširenjem akreditacije, ne samo potvrdili status u BiH, već smo automatizmom ušli u rang najeminentnijih laboratorija u Europi i šire u ovoj oblasti.