Image Alt
  /  News   /  Potpisan Sporazum o razumjevanju sa IUS-om

Potpisan Sporazum o razumjevanju sa IUS-om

U protekloj sedmici, naša kompanija potpisala je Sporazum o razumjevanju sa IUS-om (Internacionalni univerzitet u Sarajevu). Sporazum su potpisali dekan IUS-a Prof. Dr. Ahmet Yıldırım i direktor naše kompanije g-din Marko Boštjančič.

Sporazum predviđa uspostavljanje čvršćih veza i nastavak saradnje sa IUS-om kroz različite vidove zajedničkog djelovanja, te implementaciju različitih programa neformalnog obrazovanja, praktične treninge, stipendiranje i ono najvažnije, praktičan rad sa mladim ljudima kroz pomenute aktivnosti koje će im pomoći da budu u toku sa najnovijim trendovima i tehnologijama u ITC industriji.

Na ovaj način naša kompanija nastavlja da doprinosi unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini i istovremeno osigurava stručnu podršku kompaniji i svojim zaposlenima od strane obrazovnih institucija.

Radujemo se saradnji koja će osigurati da se kvalitet studenata i ljudi koji završavaju IUS podigne na viši nivo, te nam je izuzetno drago da je IUS je prepoznao koliko savremene ITC tehnologije i rješenja mogu da unaprijede obrazovni proces.