Image Alt
  /  News   /  27.izdanje Sarajevo Film Festivala

27.izdanje Sarajevo Film Festivala

Proteklih dana Sarajevo je bilo ponovo u filmskom ruhu i uživalo u glamuru koji Sarajevo Film Festival već 27. godinu za redom priređuje svojim posjetiteljima.

Prošlogodišnji festival je zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 održan u online formatu, dok su se ove godine organizatori potrudili da publici vrate onaj dragocjeni osjećaj gledanja filmova pod vedrim nebom u velikom broju zaljubljenika u kinematografiju.  27. izdanje SFF-a je održano u periodu 13.-20. avgusta uz pridržavanje epidemioloških mjera i sve u cilju očuvanja zdravlja svojih posjetitelja.

Ove godine publika je imala priliku gledati projekciju 255 filmova iz 65 država na 14 lokacija u Sarajevu.

Ovogodišnji festival je otvoren premijerama filma „Deset u pola“ reditelja Danisa Tanovića i omnibusom „Pisma s krajeva svijeta“ sarajevske klase Bele Tarra.

Našoj kompaniji je i ove godine pripala čast biti tehnička podrška ovako velikoj i svjetski poznatoj manifestaciji te podići na zavidan nivo organizaciju kada je riječ o komunikaciji i mobilnosti tima za organizaciju SFF-a.

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo svoj doprinos dali i snimanju filma “Deset u pola”, reditelja Danisa Tanovića, koji je završen u rekordnom periodu, u maju ove godine. Radnja filma  je smještena u Sarajevu u doba pandemije u kojem se  na humorističan način pričaju životne priče,  prikazuju međuljudski i međugeneracijski odnosi. Potrudili smo se da ekipa za realizaciju snimanja filma bude uvezana, ekpeditivna te da komunikacija među njima biva kvalitetna.

Kompanija MIBO Komunikacije sa zadovoljstvom daje svoj doprinos u kreiranju lijepih i uspješnih priča, promovisanju važnosti i očuvanju vrijednosti bh. kinematografije koja predstavlja važan faktor u rastu i razvoju prosperiteta BiH.

Dio atmosfere sa ovogodišnjeg festivala u galeriji: