Image Alt
  /  News   /  13.izdanje Omladinskog Film Festivala

13.izdanje Omladinskog Film Festivala

Grad Sarajevo je imao priliku uživati u OFF-u, jednom od najvećih omladinskih film festivala i festivala kratkog filma u jugoistočnoj Evropi u trajanju od 3 dana, u periodu 21.- 24. jula.

Organizatori OFF-a već trinaestu godinu za redom oduševljavaju publiku svojom kreativnošću, organizovanošću i brigom o zdravom duhu i dobrom raspoloženju  svojih sugrađana. Do sada je predstavljeno preko 300 mladih filmskih autora, a projekcijama je u zadnjih 5 godina prisustvovalo preko 10.000 posjetitelja,

13. izdanje OFF-a nam je donijelo projekciju  26 filmova od kojih je 19 kratkih i 7 dugometražnih. Projekcije su bile održane u Pozorištu Mladih i Open Air Cinema Gimnazijska, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

Ovogodišnji Festival je akcenat stavio na slobodu govora i izražavanja. Pored filmova na ovu temu održana su 2 panel programa također u organizaciji OFF-a.

Naša kompanija je dugogodišnji prijatelj Omladinskog Film Festivala koji ima za cilj promociju važnosti  i očuvanju vrijednosti kinematografije u BiH i regionu. Radio komunikacijom naša kompanija olakšava komunikaciju među organizatorima, doprinosi njihovoj mobilnosti, efektivnosti i produktivnosti.

Jedna od strategijskih aktivnosti naše kompanije jeste doprinos razvoju i unaprijeđenju kulturnih, sportskih i umjetničkih vrijednosti naše države, shodno tome, sa zadovoljstvom učestvujemo u organizaciji ovako značajnih manifestacija.

Više detalja o „13. Izdanju OFF-a “na www.omladinski.ba