Close

Mrežna i komunikacijska

Mrežna rješenja

Za komunikacione mreže se može reći da predstavljaju „krvotok“ svake poslove sredine, jer povezuju ljude (osoblje, partnere, korisnike) i podatke (aplikacije, servise). Svojim kapacitetima, dostupnošću, pouzdanošću i adaptivnošću mreže moraju odgovoriti zahtjevima savremenog poslovanja. Naše iskustvo i stručni kadar garantuju da možemo odgovoriti ovim izazovima i implementirati ili unaprijediti komunikacione mreže različitih nivoa složenosti. Naša rješenja uključuju izgradnju lokalnih mreža koristeći bakarnu i optičku infrastrukturu, realizaciju WAN mreža koristeći prenosne kapacitete telekom operatera ili Internet mrežu za realizaciju WAN linkova, te rješenja za siguran udaljeni pristup mreži.

Bežične mreže

Bežične mreže predstavljaju odgovor na zahtjeve za brzo povezivanje udaljenih objekata ili povećanje dostupnosti mreže kako bi povećali mobilnost i produktivnost zaposlenih. U mogućnosti smo ponuditi od projektovanja do implementacije i održavanja širok opseg rješenja, kao što su rješenja koja rade u licenciranom ili nelicenciranom opsegu, point-to-point (PtP) ili point-to-multipoint rješenja (PmP), mikrotalasne linkove, WiFi i druge bežične mreže. Kvalitet opreme naših partnera, dugogodišnje iskustvo, opremljenost i obučenost kadra pružaju garanciju da će implementirano rješenje pouzdano raditi i zadovoljiti zahtjeve korisnika.

Objedinjene komunikacije

Objedinjene komunikacije predstavljaju skup aplikacija i uređaja nove generacije, koje korisnicima omogućavaju da kontrolišu i upravljaju pozivima, porukama, podacima i softverskim alatima sa bilo koje lokacije, koristeći različite uređaje, interfejse i komunikacione mreže. Objedinjavanje do sedam komunikacionih servisa – govorni poziv, elektronska pošta, glasovna pošta, kratke poruke, društvene mreže, faks uz upotrebu mobilnih uređaja predstavljaju kako tehnički, tako i poslovni izazov. Sva rješenja koja nudimo su kompatibilna sa najznačajnijim mobilnim platformama i mogu se integrisati sa vašim postojećim poslovnim sistemima.

Radio komunikacioni sistemi

Rješenja u oblasti radio komunikacionih sistemskih rješenja podrazumijevaju projektovanje, prodaju, servis i održavanje TETRA, digitalnih i analognih radio sistema. Poseban segment u radio komunikacionim sistemima predstavljaju i telemetrijski sistemi za daljinski nadzor i upravljanje. Projektovanje radio komunikacionih sistema se obavlja uz pomoć odgovarajućih profesionalnih softverskih alata i digitalne karte BiH. Prodaja obuhvata cijelu lepezu asortimana od radio repetitora i radio stanica/terminala, preko upravljačko-nadzornih konzola, sistema napajanja, pa sve do odabira antena, antenskog kabla i konektora. U oblasti radio komunikacionih sistema smo okupili najiskusnije kadrove u BiH i u mogućnosti smo udovoljiti potrebama implementacije i održavanja najsloženijih sistema. Nudimo implementaciju digitalnih i analognih radio komunikacionih sistemskih rješenja po principu „ključ u ruke“ i cilj nam je da krajnji korisnik dobije adekvatno rješenje za postojeći probelm i uvijek bude maksimalno zadovoljan

Fiksne pristupne mreže

Rješenja iz ove oblasti su vezana za telekom operatere, a obuhvataju projektovanje, prodaju, instalaciju, nadzor, servis i održavanje opreme bazirane na bakarnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi. Na raspolaganju je širok izbor xDSL tehnologija (ADSL, VDSL2, SHDSL) koje mogu biti obezbijeđene sa najekonomičnije tačke u mreži, od centralne lokacije (CO) do FTTB, FTTC i FTTH rješenja. Rješenja se nude po principu ‘’ključ u ruke’’ koja uključuju izradu pasivne optičke mrežne infrastrukture za FTTB, FTTH i GPON tehnologiju, uključujući ormar za smještanje opreme, napajanje, instalaciju, konfiguraciju, integraciju u postojeći sistem, testiranje i puštanje u rad opreme. Za rješenja koja nudimo imamo stručan i obučen (certificirani) kadar sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti fiksnih pristupnih sistema.