Close

Infrastrukturna

Serveri i virtualizacija

Iako je kao tehnologija virtualizacija dosta dugo prisutna, prekretnica u primjeni tehnologije je došla sa podrškom za virtualizaciju na x86 platformi. Jednostavnost, povećanje pouzdanosti, olakšan proces migracija, smanjenje potrebnog prostora, smanjena potrošnja električne energije i smanjeni troškovi su razlozi zbog kojih je virtualizacija neizbježna tehnologija u svim IT okruženjima. Naša rješenja su bazirana na proizvodima vodećih svjetskih proizvođača. Pri dizajniranju rješenja prilagođavamo se potrebama pojedinog korisnika, a sastavni dio naših projekata su integracije sa postojećom okolinom i migracija postojećih sistema na nove verzije i/ili novu platformu.

Pohrana i arhiviranje podataka

Zahtjevi za pohranom podataka su dugo godina u izrazitom rastu, a pored potrebnog prostora zahtjevi za performansama, dostupnošću informacija, zaštiti od gubitaka predstavljaju dodatni izazov za izbor optimalnog rješenja. Nudimo vodeća rješenja od jednostavnih SAN (FC, iSCSI) rješenja za male podatkovne centre do složenih, inteligentnih storage rješenja za napredne podatkove centre i all-flash rješenja za podatkovne centre velikih performansi. Nastojimo naći optimalno rješenje za naše korisnike sa aspekta optimizacije resursa, smanjenja rizika poslovanja i troškova čuvanja i upravljanja informacijama. Kod arhivskih rješenja ključem uspjeha smatramo osiguranje zaštite od gubitka podataka, te zaštite od neovlaštenog pristupa i izmjene podataka.

Zaštitno kopiranje i oporavak

Zaštita od gubitka podataka usljed nepažnje ili korupcije datoteka i baza podataka je sastavni dio okoline podatkovnog centra. Zavisno od količine podataka koji su predmet zaštite, broja i vrste izvora koji se štite, te zahtjevanih RTO/RPO dizajniramo rješenja optimizirana korisniku. Naša rješenja koriste kopiranje na LTO trake i/ili na napredne, deduplikacijske disk bazirane Backup Storage uređaje. Sastavni dio naših projekata su provođenje backup/recovery testa, kao i izrada backup/recovery procedura.

Sigurnost u saobraćaju

Povećanje sigurnosti u saobraćaju tretiramo kao poseban segment poslovanja na koji smo u velikoj mjeri fokusirani. Na području BiH imamo značajno iskustvo sa implementacijom infrastrukturnih projekata stacionarnih uređaja za mjerenje brzine i prolaska kroz crveno svjetlo, koji služe povećanju sigurnosti u saobraćaju. Bilo da koristi samostalan sistem od nekoliko jedinica, ili sistem od više desetina jedinica, krajnji korisnik je uvijek izrazito zadovoljan, implemetiranim rješenjem koje mu omogućava da maksimalno brzo obavlja svoj posao. Dugogodišnje iskustvo na ovom polju konstantno nadograđujemo obrazovanjem stručnjaka u novim tehnološkim trendovima. Pored navedenih sistema za povećanje sigurnosti u saobraćaju vršimo prodaju, servisiranje i kalibraciju alkotestera, te ručnih i mobilnih radarskih/laserskih uređaja za mjerenje brzine.