Close

11. Decembra 2018.

Društveno odgovorna akcija

Ponosni smo na činjenicu da je naša kompanija tokom 2018. godine aktivno učestvovala u više društveno odgovornih akcija, a posebno želimo istaći da smo prije nekoliko dana u saradnji sa Cafe & Bakery Mrvica, uspješno realizirali još jednu društveno odgovornu akciju.

Naime, zaposleni u našoj kompaniji su u prisustvu zaposlenih Cafe & Bakery Mrvica učestvovali u pripremi i pečenju kolačića. Kolačići su zajedno sa prigodnom donacijom od strane naše kompanije poklonjeni inicijativi „IT Girls“, kao podrška njihovoj crowdfunding kampanji, koja za cilj ima interaktivniju informatiku u osnovnim školama.

Inicijativa „IT Girls“ ima sveobuhvatni cilj, da podstakne mlade žene da već od rane dobi počnu razmišljati u smjeru informacionih i komunikacionih tehnologija, te da se više uključe u svijet programiranja i programskih jezika, kako bi razvile interesovanje za ovaj sektor i povećale mogućnosti u odabiru budućih karijera i obrazovnih pravaca.

Ciljna skupina projekta su mlade djevojke starosne dobi od 13 do 18 godina, studentice i mlade stručnjakinje u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, kao i uspješne žene sa iskustvom u ovoj industriji.

Konačno, bitno je pomenuti da je inicijativa „IT Girls“ nastala kao rezultat najbolje ideje na takmičenju mladih zaposlenika/ica Ujedinjenih nacija u BiH, pod nazivom Takmičenje u inovacijama za mlađe od 30 godina.

Više o inicijativi možete pronaći na: http://itgirls.ba/

Na kraju, dobrom idejom smo smatrali da identične kolačiće pripremimo i za naše poslovne partnere! Stoga, sa pakovanjem kolačića željeli bismo da našim poslovnim partnerima poželimo slatku, sretnu i prosperitetnu Novu godinu.

Galeriju fotografija tokom pripreme i pečenja kolačića možete pogledati u nastavku: